Luik: parimad arstid võiksid töötada meil põhikohaga

Mart Luik
Mart Luik

Hiljuti tuli uudis, et erinevates valdkondades tegutsenud Mart Luik asub ametisse erameditsiini ettevõtte juhatuse liikmena ja hakkab rajama uut erahaiglat. Meditsiiniuudised uuris plaane lähemalt.

Mis valdkondi kavatsete veel koondada lisaks Hea Une Keskusele ja pea- ning kaelakirurgidele?
Uue erahaigla tugisammasteks jäävad kindlasti juba täna töötavad kompetentsikeskused: Eesti juhtiv unemeditsiini keskus, hääle keskus, suurte kogemustega kõrva-nina-kurguarstid, pea- ja kaelakirugid, psühhiaatrid, psühholoogid, käekirurgid. See nimekiri pikeneb tulevikus oluliselt, töötame selle nimel, et loodava erahaiglaga liituksid kõigi põhiliste valdkondade eriarstid. Meie eesmärk on luua interdistsiplinaarne raviasutus, mis lihtsamalt öeldes tähendab siis seda, et kui patsient usaldab ennast meie kätesse, siis teevad arstid talle raviplaani, mis peaks lahendama kõik tema tervise probleemid. Sarnaselt Hea Une Keskusega pingutame ka teiste valdkondade puhul selle nimel, et meil töötaksid Eesti parimad arstid. Erameditsiinis peab latt olema suurt pingutust nõudval kõrgusel.

Kuhu loodav erahaigla tuleb? Plaanite ehitada uue hoone või kolida mõnda olemasolevasse hoonesse?
Täna tegutseme Tartus ja Tallinnas, kuid tõenäoliselt suudame tulla patsientidele lähemale ka mujal Eestis. Tallinnas jätkame tegutsemist Lelle 24 moodsas hoones ja saame siin laieneda. Tulevikus on plaanis leida suuremad ruumid. Nii uue haiglahoone ehitamine kui renoveeritavad pinnad on praegu ideena laual.

Kas arstid hakkavad tulevases haiglas tööle põhikohaga või lepinguliselt? Õed?
Üldine filosoofia on selline, et meie parimad arstid oleksid siiski põhikohaga meil tööl ja sama kehtib ka õdede puhul. Samas tipparstid on väga mobiilsed, kirurg lõikab täna Stockhomis ja teisipäeval Tallinnas. Me ei hakka mobiilsusele vastu töötama, vaid pigem soodustame seda. Üsna tõenäoliselt võib tulevikus meie kliinikus saada abi ka prantsuse või vene tipparstilt. Eestisisene mobiilsus on elementaarne. 

Kas hakkate taotlema ka haigekassa lepingut?
Meil on ka praegu teatud mahus Haigekassa leping olemas aga kindlasti taotleme seda suuremas mahus meie jaoks uutes valdkondades. 

Kui paljude arstidega Teil läbirääkimised käivad?
Meil on praegu juba 60 spetsialisti tööl ja paljudega läbirääkimised käivad. Suur osa neist on Eestis kõrgelt hinnatud arstid. Tõtt öelda ei aja me siin mingit konkreetset numbrit taga, palju olulisem on see, et arst või õde jagaks meie filosoofiat ja väärtusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.