Autor: Violetta Riidas • 6. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sule: mittekindlustatule on kättesaamatu vaid plaaniline abi

Haiglate liidu juht Urmas Sule.
Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
Haiglate liidu juhi Urmas Sule hinnangul pole päris õige kõiki inimesi automaatselt kindlustada. Praegu oleks olulisem seadustada mittesüülise vastutuskindlustuse süsteem, mida inimestele ammu on lubatud.

Haiglate liidu juht Urmas Sule möönab, et inimese jaoks on tervishoiuteenuse kättesaadavuse tagamine elulise tähtsusega, aga kindlustamata inimesele on praegu kättesaamatu ainult plaaniline ravi. Murekoht on loomulikult selles, et iseäranis ravimite ostmine võib inimestel lihtsalt üle jõu käia ja siis jääb ravi poolikuks või loobutakse sellest üldse. „Väga paljud inimesed, kes meil on kindlustamata, on ka väikeettevõtjad  kes erinevatel põhjustel ei hangi endale ravikindlustust, või siis inimesed kes käivad Soomes tööl ja ei pea seda oluliseks. Põhjused on sageli majanduslikud, mis vajaksid samuti analüüsimist. Me näeme haiglates päris palju ka pehmelt öeldes nahaalseid inimesi, kes jätavad oma arved lihtsalt maksmata  - et neile nüüd kõigile kiirkorras kindlustus teha - ma ei pea seda ka väga õigeks,“ kommenteerib Sule.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099