Pressiteade

Konverentsil räägitakse terviseinnovatsioonist

Kärt Lust-Paal
Kärt Lust-Paal

9. novembril toimub Kumus Tervise innovatsioonikonverents, kus kesksed teemad on aju, mindfulness, liikumine, vesi, toitumine, veri, uni ja tehnoloogia.

Avakõne tervisest peab Eesti Vabariigi president proua Kersti Kaljulaid.

Konverentsil käsitletakse aju, teadveloleku (mindfulness), liikumise, toitumise ja vee, tervisenäitajate, une ning tehnoloogia uudislähenemisi lugupeetud valdkonna spetsialistide poolt. KUMUs toimuval tervisekonverentsil käsitletakse keha kui tervikut. Nii on fookuses peamised tervist puudutavad valdkonnad, toetudes kõige värskematele tõenduspõhistele teadmistele, seda tänapäeva big data ühiskonnas, kus tervist puudutavaid valikuid nii tööalaselt kui isiku arenguks on üha keerukam teha.

Konverentsi üks eestvedajaid ja lektoreid, kliiniline psühholoog Kärt Lust-Paal: „Tähelepanu hajumisest on tänapäeval saanud justkui norm, kuid seda on igal inimesel võimalik muuta. Konverentsil võtame muuhulgas fookusesse tõenduspõhised struktureeritud harjutused ajule, mis toetavad tänapäeva inforohkes maailmas toimetulekut. Oma ettekandes arutlen selle üle, kuidas toetab keskendumisvõimet mindfulness lähenemine.“

Füsioterapeut Katre Lust-Mardna annab ülevaate uuematest lähenemistest skeletilihassüsteemi valule. Tartu Ülikooli spordifüsioloogia professor Vahur Ööpik aitab leida vastust kui palju vett tegelikult vajame. Laborimeditsiinis on välja töötatud konkreetsed näitajaid mida, miks ja millal oma verest kontrollida, et hinnata organismi terviseriske, nendest räägib laboriarst dr Anneli Raave-Sepp. Unetehnoloog Kene Vernik räägib, millised on võimalused unehäirete raviks unemeditsiinis ja koduste vahenditega. Tallinna Ülikooli professor Kristjan Port diskuteerib teemal, kas saatus koosneb andmetest, kas ja millised on andmetest meile kahjulikud ja kasulikud jne. Konverentsi moderaator on Marko Reikop.  

Konverentsile on oodatud kõik, kes soovivad olla kursis uusimate teadmistega tervisest, mh ettevõtete töötajad, tervisesportlased, treenerid, perearstid, füsioterapeudid, psühholoogid jpt.

Päevakava ja registreerimine: www.tervis2017.ee. Konverentsi korraldab Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST koos Noviti nõustamis- ja koolituskeskusega ning kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.