PERH ja lastehaigla ehitavad ühise parkimismaja

Lastehaigla.
Lastehaigla.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tallinna lastehaigla allkirjastasid ühiste kavatsuste protokolli parkimismaja ehitamiseks. Parkimismaja hange on kavas kuulutada välja veel käesoleval aastal.

Uus parkimismaja plaanitakse rajada lastehaigla kinnistule aadressiga Tervise tn 28 a. Kinnistule on kavandatud 681-kohaline kuue maapealse korruse ja ühe maa-aluse korrusega parkimismaja koos selle katusel asuva helikopteri maandumisplatsiga.

„Rajatav parkimismaja hakkab teenindama võrdselt nii lastehaigla kui ka regionaalhaigla külastajaid ja töötajaid,“ ütles lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts.

Lastehaigla näeb parkimismaja vajadust eelkõige perinataalkeskuse loomise perspektiivis. Plaanitav parkimismaja leevendab oluliselt haiglalinnaku igapäevast parklakohtade defitsiiti. "Meil on väga hea meel sellise praktilise projekti üle Lastehaiglaga, mis veelgi edendab kahe kõrvuti asuva haigla koostööd," ütles regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.

Parkimismaja katusele planeeritud helikopteri maandumisplats võimaldab tulevikus helikopteriga transporditavad erakorralised patsiendid toimetada kiiremini nii lastehaigla kui regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakondadesse. Selleks on parkimismaja juurde planeeritud liftid ja tunnel-ühendusteed.

Augustis kirjutas PERH sotsiaalministeeriumile saadetud pöördumises, et praegu regionaalhaiglat teenindav lastehaigla kinnistul asuv maandumisplats on amortiseerunud ega vasta rahvusvahelistele standarditele, et tagada kriitiliste patsientide kiiret ja sujuvat jõudmist lastehaiglasse või regionaalhaiglasse.

Aastas on regionaalhaiglas keskmiselt 125 maandumist.

Regionaalhaigla ja lastehaigla on koostöös juba alustanud eelprojekti hankedokumentatsiooni koostamisega. Parkimismaja kavandatav valmimise aeg on 2019. aasta lõpp.

PERH avas oma patsientide tarbeks selle aasta septembris uue kahetasandilise parkla, kus on kokku 89 uut parkimiskohta. Lisaks on jätkuvalt klientide kasutuses senine kliendiparkla hoone küljel, kus on 124 parkimiskohta.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.