Soome vähiliit loobus Movembrist

Soomes on juba kaheksa aastat kogutud annetusi Movembri raames eesnäärmevähi uuringuteks. Sel aastal aga Soomes Movembrit ei tähistata, kuna selle varasem koostööpartner Vähiliit loobus koostööst.

Mediuutiste küsimustele vastas Soome Vähiliidu avalike suhete juht Helena Hulkko, kes veastutab ühtlasi ka korjanduste eest.

Miks Soome Vähiliit ei tee sel aastal Movembriga koostööd?
Movember on ülemaailmne turunduskontseptsioon, mis on viimastel aastatel viinud Vähiliidult väga palju aega ja ressurssi võrreldes sellega, kui palju raha suudeti kokku koguda. Movembri tulu on tasapisi vähenenud. Parim aasta oli 2013, kui koguti 400 000 eurot. Eelmisel aastal kogunes aga vaid 125 000 eurot.

Movember on olnud täiesti omalaadne nähtus. Selle abil on kogutud üle miljoni euro, ja seda raha jagatakse veel tänavugi eesnäärmevähi uurijatele. Nüüd otsustasime siiski hakata raha koguma eesnäärmevähi ja munandivähi uuringuteks lihtsama kontseptsiooniga – korjandusega Päästa mehed (Pelasta miehet).

Millised eesmärgid on korjandusel Päästa mehed? Soovime sel aastal koguda vähemalt 200 000 eurot. 160 000 eurot on juba koos. Nüüd, kui Movembri kampaaniast on aega üle jäänud, loodame koguda veelgi rohkem raha vähiuuringuteks.

Kuidas raha saab annetada?
Tegemist on püsikorjandusega ja annetusviise on mitmeid. Vähiliidu veebiküljel on näiteks kogumiskeskkond, kuhu saab oma konto luua, nagu Movembri puhulgi.

Reklaamime aeg-ajalt korjandust ja teeme otsepostitusi. Oleme siiski teadlikult teinud valiku, et me ei tee sellest suurt terve kuu kestvat meedikampaaniat. Meil on ju oktoobris juba Roosa lindi korjandus ja novembris taas inimesi annetama innustada on keeruline.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.