Autor: Violetta Riidas • 8. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näo- ja lõualuukirurgid sooviavad eriala tunnustamist

Foto on illustratiivne.
Foto: Scanpix/Caroe
Eesti Näo- ja lõualuukirurgide Selts pöördus tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski poole ettepanekuga muuta suu-, näo- ja lõualuukirurgia eriarstide erialaks.

Suu-, näo- ja lõualuukirurgia on eriala, mis tegeleb suu-, näo- ja lõualuude regioonis pehmete ja kõvakudede haiguste ning defektide diagnostika ja kirurgilise raviga esteetilisest ja funktsionaalsest aspektist lähtuvalt.  (European Association of Oral and Maxillofacial Surgeons www.eurofaces.com). Näo- lõualuukirurgia on meditsiiniline eriala, kuhu kuulub muuhulgas ka kolju, pea- ja kaela, näo-, suuõõne ja lõualuude ning hambumuse kaasasündinud- ja omandatud haigused, ägedate ja krooniliste patoloogiate diagnostika, kirurgiline ravi ja rehabilitatsioon, traumade, süljenäärmete, hea- ja pahaloomuliste kasvajate haiguste ravi ning vanadusega seotud probleemid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099