Karmen Joller: selline tähelepanu on mulle ootamatu

Karmen Joller, Kivimäe Perearstikeskuse perearst, pälvis ka 2017. aasta meditsiinimõjutaja 3. koha. Selle auhinna andis välja Meditsiiniuudised.
Karmen Joller, Kivimäe Perearstikeskuse perearst, pälvis ka 2017. aasta...

Eesti Tervise Fond ning portaali www.arst.ee lugejad valisid aasta arstiks 2017 Tallinna perearsti Karmen Jolleri.

Aasta arsti tiitli ja Ivo Lille klaasskulptuuri andis täna Karmen Jollerile üle sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

Sündmus toimus Tallinas Nõmmel Kivimäe Perearstikeskuses, kus doktor Joller arstina töötab.

"Mulle on selline tähelepanu väga ootamatu – nii aasta arstiks valimine kui ka see, et mind valiti kolmandaks meditsiinimõjutajaks vähiravifondi juhi Toivo Tänavsuu ning Hambaarstide Liidu juhi Marek Vingi kõrval. Aga loomulikult on tore, kui keegi märkab ja tunnustab," sõnas Karmen Joller.

"Kutsuksin arste rohkem avalikkuses sõna võtma, et mõistuse hääl ikka peale jääks. Avalikul sõnal on väga suur jõud. Vahel on keeruline küll, sest poriloopimist on päris palju. Aga ma ei mõtle pori loopimisele, sest püüan öelda vaid seda, milles täiesti kindel olen, ja elada nii, et süda on puhas. Tahaksin esile tõsta ka oma residentuuri juhendajat doktor Marika Plaksi. Tänu temale ju minust saigi see arst, kes ma täna olen," ütles aasta arst.

Karmen Joller ütles aasta lõpul Meditsiiniuudistele antud intervjuus, et arstid, ja mitte ainult perearstid, võiksid olla inimesed, kellelt patsient saab infot turvaliselt - ilma süüdistuste ja halvustava suhtumiseta.

"Just vaktsineerimisvastased räägivad sellest, et nad tajuvad halvakspanu meedikute poolt. Seetõttu ei julge nad oma küsimusi esitada. Me vajame sellistel teemadel avatud ja rahulikku arutelu. Ma annan oma parima, et seda tekitada ja ülal hoida. Et inimesed teadmiste läbi end ise rohkem aidata oskaksid ja vajadusel enda eest seista saaksid," rääkis doktor Joller.

Intervjuud Karmen Jolleriga saab pikemalt lugeda SIIT. 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.