Autor: Siret Trull • 18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusvaheline võitlus AB-resistentsuse vastu

Projekti Health-i-care meeskond. Vasakult kolmas Groningeni Ülikooli meditsiiniteaduskonna juhataja Alex W. Friedrich
Foto: Meditsiiniuudised
Hollandis Groningeni ülikooli haiglas otsitakse mooduseid, kuidas võidelda antibiootikumresistentsuse vastu kogu Euroopas.

Groningeni Ülikooli meditsiiniteaduskonna juhataja Alex W. Friedrich selgitas, et antibiootikumresistentsus on riigiti väga erinev. Näiteks MRSAga Hollandil suuri probleeme pole, küll aga on selle nakkusega hädas Saksamaa. Groningeni ülikooli haigla on üks Madalamaade suurimaid transplantatsioonikirurgia keskusi, kuhu tulevad patsiendid ka teistest riikidest, sh Põhja-Saksamaalt, sest sealsetele elanikele on Groningen lähemal kui Hamburg või Hannover. Kui liiguvad inimesed, liiguvad ka bakterid, tõdes Friedrich. Ta märkis, et piiriülene tervishoid on väga positiivne, kuid vaid siis, kui see on ka riskivaba.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099