Ossinovski: ka omavalitsus võiks noorele arstile maksta 15 000 eurot

Minister Ossinovski meelest võiksid kohalikud omavalitsused sarnaselt riigile toetada Ida-Virumaale tööle asuvaid noori arste ka omalt poolt 15 000 euroga, nagu seda teeb sotsiaalministeerium arstide puhul, kes lähevad tööle väljaspooole Tallinna ja Tartut.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi plaan hakata kõigile Ida-Virumaal tööle asuvatele kutsekooli- ja kõrgkoolilõpetajatele maksma vähemalt kümne aasta jooksul 300 euro suurust igakuist stipendiumi ei leidnud 8. veebruaril toimunud valitsuskabineti istungil toetust, kirjutas Põhjarannik

Valitsus otsustas valitsuskabineti istungil eraldada sel aastal Ida-Viru programmi jaoks 3,8 miljonit eurot, ent selle jaotamise üksikasjalikud reeglid ja programmi edasise rahastamise põhimõtted tuleb välja töötada.

Muu hulgas ei leidnud poolehoidu ka riigihalduse ministri Jaak Aabi poolt mullu sügisel enne kohalikke valimisi välja käidud ettepanek hakata programmi raames maksma lausstipendiume Ida-Virusse tööle asuvatele noortele. “Vähemalt kümne aasta jooksul peaksid noored sellist stipendiumi saama. See puudutab sadu noori ? mitte ainult neid, kes praegu elavad siin, vaid ka neid, kes tulevad mujalt siia tööle,” rääkis Aab oktoobri alguses, lisades, et sellise ettepaneku esitas ta valitsuskabinetis ja loodab, et see leiab toetust.

Tervise- ja tööminister ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles Põhjarannikule, et Aabi plaan maksta stipendiumi ka erasektoris tööle asuvatele noortele ei olnud tema meelest veenev. Küll aga pidas ta pigem mõistlikuks maksta ühekordset suuremat toetust piirkonnas tööle asuvatele avaliku sektori spetsialistidele. Ta tõi näiteks, et kui sotsiaalministeerium toetab praegu väljaspool Tallinna või Tartut tööle asuvaid noori arste 15 000 euroga, siis võiks Ida-Viru programmist teist sama palju veel juurde maksta neile meedikutele, kes siia maakonda tööle tulevad.

Lõpliku loetelu ja programmi rakendamise korra töötab välja riigihalduse minister koostöös kohalike omavalitsuste, teiste piirkonna partnerite, sh Ida-Viru ettevõtluskeskusega, ning asjakohaste ministeeriumidega.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.