Galerii: Meedikud rääkisid eesnäärmest

Koostööseminar „Eesnääre“ toimus Põhja-Eesti Regionaalhaiglaja Eesti Nukleaarmeditsiini Seltsi eestvedamisel
Koostööseminar „Eesnääre“ toimus Põhja-Eesti Regionaalhaiglaja Eesti...

Reedel toimus Tallinnas rahvusvaheline interdistsiplinaarne koostööseminar "Eesnääre", kustoimus eesnäärme vähi tänapäevase käsitlusmeetodi ravinostika ehk prostanostika esmatutvustus Eestis.

Interdistsiplinaarsete koostööseminaride kontseptsiooni autor, regionaalhaigla nukleaarmeditsiiini osakonna juhataja professor Sergei Nazarenko selgitas seminari teemavalikut: „Tegemist on üliolulise meditsiinilise ja sotsiaalse probleemiga. Eeldatava eluea kasvades puudutab eesnäärme vähk pea igat perekonda. Arstiteaduslikust aspektist on teemaks, millised diagnoosimis- ja ravimodaliteedid on tervishoiu käsutuses ja kas neid vajadusel rakendatakse.“ 

Lisaks Eesti valdkonna tippspetsilistidele tegid seminaril ettekanded Hans-Jürgen Wester Müncheni Tehnikaülikoolist ning Timo Joensuu Helsingis asuvast vähiravi keskusest Docrates. Seminari oli tulnud ka avama  Rodolfo Nu?ez Miller Rahvusvahelisest Aatomienergia Agentuurist.

Seminari avamisel anti kolleegipreemiana üle Kõrghetke orden Kuressaare haigla ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku ülemarstile, radioloog dr Toomas Tuulingule. Tuuling pälvis ordeni tänapäevase radioloogia arendamise eest Saaremaal, aga samuti ambulatoorse arstiabi ja radioloogiateenuse korraldamise eest Kuressaare haiglas.

Seminaril jagatud helesinine lint kannab Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu sõnul  endas sõnumit „Mehed, olge vastutustundlikud, hoolige enda tervisest ja oma lähedastest ning minge kontrolli!“

Tänavune interdistsiplinaarne koostööseminar „Eesnääre“, oli järjekorras juba kolmeteistkümnes. 
Koostööseminari peakorraldaja oli Põhja-Eesti Regionaalhaigla koostöös Eesti Nukleaarmeditsiini Seltsi ja teiste erialaühendustega.

 

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.