Tallinn tahab tervisekeskuseid igasse linnaosasse

Mustamäe tervisekeskus avati 2018.
Mustamäe tervisekeskus avati 2018.

Tallinnas alustatakse sel aastal Magdaleena tervisekeskuse projekteerimistöödega, plaan on tervisekeskused rajada aga igasse linnaosasse.

"Magdaleena esmatasandi tervisekeskuse loomine on piirkonnale oluline, sest teenuste koondamisel saavutatakse suurem kuluefektiivsus ning esmatasandi tervishoiuteenused muutuvad senisest kättesaadavamaks," selgitas Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölder

Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse liikme, finantsjuhi Kersti Reinsalu sõnul hakkab tervisekeskus asuma haigla Magdaleena üksuses, laieneb oluliselt ambulatoorne taastusravi osa ning seal hakkavad toimuma ka ämmaemanda vastuvõtud. "Kokku tuleb sinna 13 perearstipraksist ning tingimused paranevad nii perearstidel kui patsientidel," ütles Reinsalu.

Abilinnapea sõnul alustatakse sel aastal ka Kopli tervisekeskuse projekteerimistöödega ning linna soov on rajada sellised tervisekeskused igasse linnaossa. Selle aasta alguses avati uus tervisekeskus Mustamäel, mis on Mölderi sõnul hästi tööle hakanud ning nii patsientide kui ka töötajate tagasiside on olnud positiivne. 

Magdaleena tervisekeskuse renoveerimistöödega planeeritakse alustada 2019. aasta lõpus ning keskus peaks valmima 2021. aasta esimeses pooles. Projekti kogumaksumus on 4 586 670 eurot, millest riigi toetus on 1 661 000 eurot.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.