Ministeerium ei plaani tervishoiutöötajate loetelu laiendada

??lemarsti s?µnul kasutavad radioloogid oma t?¶?¶s radioloogiaalaseid raamatuid igap?¤evaselt.
??lemarsti s?µnul kasutavad radioloogid oma t?¶?¶s radioloogiaalaseid raamatuid ...

Radioloogiatehnikute esindusorganisatsioonid pöördusid ministeeriumi poole ettepanekuga lisada radioloogiatehnikud tervishoiutöötajateks, kuid ministeeriumi teatel ei ole neil hetkel kavas vastavas loetelus muudatusi teha.

Eesti Radioloogia Ühing, Ultrahelispetsialistide Selts ja Radioloogiatehnikute Ühing pöördusid aprillis sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga reguleerida riiklikul tasandil reguleerida radioloogiatehniku kutse ning lisada radioloogiatehnikud tervishoiutöötajateks.

Kohustuslikud hariduse ja kutsenõuded on sotsiaalministeeriumi haldusalas praegu kehtestanud seaduse tasandil arstidele, hambaarstidele, õdelele ja ämmaemandatele. „Meil ei ole plaanis hetkeseisuga tervishoiutöötajate loetelu seaduses laiendada ega ka radioloogiatehniku kutset seaduse tasandil sama piiravalt reguleerida,“ seisab kirjas. „Oleme seisukohal, et praegune paindlikum süsteem, kus radioloogiatehnikute kutsenõuded on reguleeritud kutsestandarditega kutseseaduse alusel, on kiiresti areneva kutseala puhul mõistlikum.“

Samas nõustub ministeerium organisatsioonide seisukohaga, et radioloogiatehnikud vajavad oma kutsetöös ligipääsu tervise infosüsteemi andmetele ning see on kavas neile seadusemuudatusega 2019. aasta algusest võimalikuks teha.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.