Nõmmel avatakse sajakohaline eakate kodu

Uus eakate kodu Nõmmel.
Uus eakate kodu Nõmmel.

Viru Haigla avab Tallinnas aadressil Lõuna 50 uue sajakohalise moodsa eakate kodu, millega saavad kõik huvilised tutvuda täna kell 15-19 toimuval lahtiste uste päeval.

Viru Haigla juhatuse esimehe Meelis Kuke sõnul on Nõmme mändide all asuva esindusliku hoone renoveerimistööd lõppenud ning kõik valmis selleks, et Tallinna kaasaegseim eakate kodu saaks uksed avada ning juba juuli keskpaigast saaks esimesed hoolealused sisse kolida.

Alguses loodeti maja avada juba 2016. aasta jõulude ajal. Osteti see 2015 lõpus Lääne-Tallinna Keskhaiglalt, mille 2015. aasta majandusaruanne näitab, et hooldushaigla eest maksti umbes 500 000 eurot.

“Meie soov on, et inimene saaks esmalt tulla maja ja pakutavaga tutvuma, et ise tunnetada, kuidas talle siin meeldib ning et valida välja meelepärane tuba,” märkis Kukk, kelle kinnitusel on juba enne tänast ametlikku avamist olnud huvi tõepoolest suur ning loodetavasti suudab sajakohaline eakate kodu tuua leevendust pealinna hooldusteenuse kohtade defitsiidile.

Parkmetsaga ümbritsetud hoone kolmel korrusel on sada kohta kaasaegselt renoveeritud ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Hoones asub ka saun ja massaažiruum, arvutinurk ja raamatutega sisustatud lugemistuba ning oma kvaliteetsete seadmetega varustatud mahukas köök.

Kohamaksumuse sees (mille hinda eakate kodu kodulehel ei ole, toim) kõik igapäevaeluks tarvilik – ööpäevaringne hooldus ning kaasaegne, turvaline keskkond, toitlustamine ja vajadusel terviseseisundile vastav erimenüü, hügieenitoimingud, terviseseisundile vastavad esmaabivahendid ja käsimüügiravimid, liikumisabivahendid, tegevusjuhendaja käe all läbiviidavad tegevused ja kultuuriüritused. Samuti on igas toas teler, saadaval on raamatud-ajalehed-ajakirjad, lauamängud ning võimalus kasutada arvutit.  

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.