Aime Keis: mul oli väga hea meeskond

Ida-Viru haigla ülemarst Aime Keis.
Ida-Viru haigla ülemarst Aime Keis.

Ida-Viru Keskhaigla ülemarst Aime Keis paneb jaanuari keskel ameti maha, et võtta vastu uued väljakutsed Tartus.

Ida-Viru Keskhaigla (IVKH) praeguse ülemarsti Aime Keisi ametiaeg saab läbi uue aasta hakul 14. jaanuaril. Doktor Keis ütleb, et ei kandideerinud uueks ametiajaks perekondlikel põhjustel. "Viis aastat on möödunud üllatavalt kiiresti. Ida-Viru Keskhaiglas ma enam ei jätka, kuna pere on Tartus," lisab ta.

Nii pöördub ta tagasi oma põhiametite juurde Tartu Ülikooli Kliinikumis – jätkab EMOs traumatoloogina ja Tartu Ülikoolis õppejõuna. Lisaks alustab ka ise õppimist TÜs doktorantuuris.

Keis ütleb, et töö IVKH-s on olnud äärmiselt huvitav ja iga päev seal on paras väljakutse – tervishoiujuhtimise valdkond on küll ääretult huvitav, aga ka keeruline. "Tervishoiuteenuse ebapiisav rahastamine on pähkel haiglajuhtidele pureda. Prognoosimine, planeerimine ja siis ikkagi erakorralise töö suur maht n-ö sööb osa lepingust ära," toob ülemarst välja. "Väljapoole jääb mulje, et mida rohkem erakorralist tööd, seda rohkem raha saab haigla haigekassalt. Reaalselt see nii ei ole," lisab ta.

Doktor Keis kiidab: IVKH-s töötavad arstid, õed ja hooldajad on tublid. "Koostöö nendega on olnud väga hea,"ütleb ta. "Nad on väga huvitatud integreerumisest Eesti meedikute hulka ja paljudel erialadel on see õnnestunud," jätkab ülemarst ja toob näiteks pulmonoloogia ja ortopeedia valdkonna.

Välisarstid on teema, mis ei jäta külmaks ühtegi osapoolt meditsiinis. "Võõrtööjõud on vajalik, et säilitada Ida-Virumaal tervishoid," on Keis veendunud. "Eestimaalane naljalt sinna kanti tööle ei lähe."

Küsimus ei ole ülmearsti sõnul siiski palgas, vaid elukeskkonnas. "Ma ise olen ehe näide, käisin tööle Tartust ja ma ei koli Ida-Virumaale, sest pole sobilikku kooli, kuhu poeg saaks minna. Kui poeg valdaks vene keelt, siis on tasemel gümnaasiume küll, aga Tallinna ja Tartu tasemel eestikeelseid koole pole," märgib doktor Keis.

Ülemarst nendib, et üks väljakutse jäi praeguses ametis kahjuks lõpuni viimata – nimelt koostöö Ida-Viru raviasutuste vahel. "Paraku tahetakse seal piirkonnas olla väga autonoomne, aga ebapiisava tööjõuressursi tingimustes on see pea võimatu. Tuleb koostööd teha. Kahju, et piirkonna poliitilised jõud seda ei mõista," räägib ta. Keisi sõnul on IVKH olnud alati avatud koostööks nii Narva kui Sillamäega, kui vaid teine pool suudaks konstruktiivsete mõtetega laua taha istuda.

Veel toob ta välja, et uuele juhatusele saab olema väljakutse psühhiaatria eriala jätkusuutlikkuse säilitamine. Selle teemaga ei jõudnud ta ise piisavalt erksalt edasi minna ning põhjusi siin on mitmeid, lisab ta.

"Tänan kõiki Ida-Viru Keskhaigla töötajaid, kes minuga seda teed käisid ja mind usaldasid. Inimesed on kõige tähtsamad ja mul oli väga hea meeskond," rõhutab ülemarst.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.