Medicum on valmis avama oma EMO

Medicumi nõukogu liige Jaanus Vool.
Medicumi nõukogu liige Jaanus Vool.

Medicum teatas, et on valmis avama Lasnamäe Tervisekeskuses täiendava esmatasandi erakorralise vastuvõtu Tallinnas, et võtta osa ITK ja PERHi EMOde kolleegide koormusest enda kanda.

Medicum on valmis alustama vastavaid läbirääkimist nii Eesti Haigekassa, Tallinna linna kui ka Tallinna haiglatega.

Erakorralise meditsiini osakondadesse pöörduvast patsientuurist enamik saaks oma tervisemurele abi kas perearsti või pereõe vastuvõtult, kuid otsivad erinevatel põhjustel sellegi poolest oma tervisemurele EMOst abi.

"Oleme Medicumis analüüsinud nii personali, ruumide kui ka tehnoloogilist valmisolekut avada täiendav esmatasandi erakorraline vastuvõtt. Uus erakorraline vastuvõtt võiks olla avatud kell 8-22, ehk EMOdesse pöördumise tippajal. Asume selle rahastamise osas läbirääkimisi pidama," ütles Medicumi nõukogu liige doktor Jaanus Vool.

"Meie poole saaksid pöörduda haiged, kes ei pääse oma ägeda tervisemurega piisavalt kiiresti perearsti juurde või kelle perearstil puuduvad operatiivsed uuringuvõimalused, samuti need, kelle terviseprobleem on ägenenud eriarstiabi järjekorras oodates. Oleme veendunud oma võimes osutada kvaliteetset, kiiret ja patsiendikeskset abi ning koostöös teiste Tallinna EMOdega suudaksime vähenda meie kolleegide ülekoormust," täiendas Vool.

Tema sõnul peab EMOde ülekoormatusele tulema lahendus Eesti tervishoiusüsteemist. Tema sõnul osutavadki näiteks Soomes ja Rootsis just tervisekeskused esmatasandi erakorralist abi ning suurtesse haiglatesse jõuavad vaid need patsiendid, kelle puhul on kõrgema etapi EMO õigustatud.

Riigikontrolli läinud nädalal avaldatud auditist nähtus, et 57% erakorralise meditsiini osakondadesse pöördujaist vajavad kas perearsti või eriarstiabi ning nende seisund ei ole kriitiline ega ka operatiivset ravi nõudev.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.