Autor: Mari Amos • 18. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELis tugevdatakse koostööd vaktsiinennetatavate haiguste vastu

Euroopa Komisjoni tervise- ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis
Foto: Postimees/Scanpix
EL terviseministrid võtsid detsembri alguses vastu Euroopa Nõukogu soovituse tugevdatud koostöö kohta vaktsiinennetatavate haiguste vastu.

Soovitus keskendub kolmele peamisele sambale: vaktsiinidega seotud kõhkluste vähendamine ja hõlmatuse suurendamine; Euroopa Liidu jätkusuutlikud vaktsineerimispoliitikad ja panustamine üleilmalisse tervisesse. Haavatavate gruppide osas tuleb võtta tarvitusele suunatud lähenemised, samuti tuleb tugevdada tervishoiutöötajate koolitust, kasutada e-Tervise ja digitehnoloogiate vahelist sünergiat loomaks kõigile EL kodanikele elektroonilised vaktsineerimiskaardid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099