Autor: Aet Trisberg • 25. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piiriülese tervishoiu direktiiv täidab eesmärki

Piiriülese tervishoiu direktiiv on aidanud edendada tervishoiusüsteemide koostööd ja selgitada teises Euroopa Liidu riigis tervishoiuteenuseid kasutavate patsientide õigusi, märkis Euroopa Komisjoni tervise ja toiduohutuse peadirektoraadi tervishoiusüsteemide, meditsiinitoodete ja innovatsiooni eest vastutav direktor Andrzej Rys.
Euroopa kodanikel olenemata oma elukohast õigus valida, millises Euroopa Liidu riigis nad ravi saavad.
Foto: PantherMedia

Piiriülese tervishoiu direktiivi järgi on Euroopa kodanikel olenemata oma elukohast õigus valida, millises Euroopa Liidu riigis nad ravi saavad ning saada ka selle eest hüvitist. „Oluline on see, et inimesed saaksid kasutada oma õigust saada ikkagi parimat oskusteavet ja asjakohaseimat ravi, isegi juhul, kui see ei ole põhjendamatu viivituseta kättesaadav nende koduriigis, sõnas Rys.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099