Autor: Meditsiiniuudised • 28. jaanuar 2019

Gripivaktsiin võib päästa patsiendi elu

Hiljutise uuringu tulemuste kohaselt, mis avaldati Ameerika Südameassotsiatsiooni ajakirjas Circulation, võivad iga-aastased gripivaktsiini süstid päästa südamepuudulikkusega patsientide elu.

Gripihooaeg algab tavaliselt sügisel ja kestab kevadeni, haripunkti saavutavad haigusjuhtumid aga sageli talvekuudel. Iga-aastast gripivastast vaktsineerimist peetakse ohutuks ja odavaks viisiks, mis aitab vähendada gripiga seotud surmajuhtumeid ja tüsistusi ning seda soovitatakse tihti patsientidele, kellel on esinenud südamehaigusi ja insulte. Samas aga on vähe teada võimalikust mõjust, mida harilik gripivastane süst võib avaldada südamepuudulikkusega patsientide ellujäämisvõimalustele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708