Kliinik 2019: kõne all on patsiendi ohutus

Konverentsil „Kliinik 2019“ räägitakse seekord ohutusest tervishoius, suitsiidimõtetega patsiendi äratundmisest ja aitamisest ning teistest aktuaalsetest meditsiiniteemadest.

Kolme päeva jooksul astuvad ettekannetega üles tunnustatud arstid ja teadlased üle Eesti. Konverentsi avasessiooni juhatab Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna dekaan professor Margus Lember ning selles tuleb juttu patsiendi ohutusest tervishoius: ohujuhtumitest, ülikooli rollist patsiendiohutuse arendamisel, arengusuundadest ja õigusruumist, samuti selle teemaga seotud kliinilisest praktikast ja haiglate senisest kogemusest.

 Tartu Ülikooli kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse juhataja Marje Oona rääkis, et iga-aastane konverents on kogu Eesti arstkonna suursündmus, kus tutvustatakse värskemaid teadmisi meditsiinisaavutustest nii kodumaal kui ka mujal maailmas. „Meie kliinikud ja instituudid on välja valinud teemad, mis on praegu aktuaalsed. Nii saavad huvilised konverentsilt praktilisi teadmisi ja ülevaate uutest uuringutest, mida on hea oma töös kohe ka kasutada. Konverentsile on oodatud kõikide arstlike erialade esindajad.“

Konverentsil tuleb juttu näiteks viimastest arengusuundadest nahahaiguste ravimisel, tänapäevasest sünnieelsest diagnostikast ja laste taastusravi uutest võimalustest. Peamiselt arstidele suunatud teemad on ateroskleroosiga patsient neuroloogi ja veresoontekirurgi vaatevinklist, funktsionaalsed häälehäired, ohud radioloogias ja veenihaiguste nüüdisaegne käsitlus. Kokku on konverentsil „Kliinik 2019“ kümme teemasessiooni. Muu hulgas toimub ka kliinilise meditsiini doktorikooli sessioon, kus doktorandid tutvustavad võimalusi kasutada kliinilist teadustööd praktilises meditsiinis.

„Kliinik 2019“ toimub Dorpati konverentsikeskuses, kuhu on üles seatud ka ravimite ja meditsiinitehnika näitus. Juba 28. korda toimuva aastakonverentsi korraldab TÜ kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskus.

Tutvu konverentsi kavaga.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.