Autor: Meditsiiniuudised • 28. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HPV-vaktsiinist 11% keeldujaid

Alates 2018. aasta 1. jaanuarist alustati Eestis tütarlaste vaktsineerimist inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu immuniseerimiskava raames. Esimese vaktsineerimisaasta järgselt kokku võetud terviseameti andmetest nähtub, et umbes 11% tütarlastest jäid vaktsineerimata lapsevanema nõusoleku puudumise tõttu.
HPV vastu vaktsineeritakse tütarlapsi vanuses 12-14 aastat.
Foto: PantherMedia

Immuniseerimiskava sihtrühmaks 2018–2019. aastateks on tütarlapsed vanuses 12–14 aastat. Vaktsineerimiskuur koosneb kahest vaktsiinidoosist, mille manustamise intervall on 6–13 kuud. HPV-vaktsineerimise põhiteostajad on koolitervishoiuteenuse osutajad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099