Retseptiravimite käive tegi kasvu

Retseptiravimite käive kasvas 2018. a IV kvartalis 17,7%
Retseptiravimite käive kasvas 2018. a IV kvartalis 17,7%

Üldapteekide kogukäive 2018. aasta neljandas kvartalis suurenes võrreldes 2017. aasta sama perioodiga 12,1%, ulatudes 108,5 miljoni euroni, teatas ravimiamet. Suurima kasvu tegi retseptiravimite käive.

Kasvas nii ravimite kui ka muude kaupade käive – vastavalt 15,6% ja 3,4%. Käsimüügiravimite käive suurenes 8,2% ja retseptiravimite käive 17,7%.

Neljandas kvartalis käideldi üldapteekides 2,8 miljonit retsepti, millest 86% moodustasid soodustusega väljastatavate ravimite retseptid. Soodustusega väljastatud ravimite retseptide arv kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 10%.

Kasvas soodusravimite müük, patsientide omaosalus vähenes

Kõige enam suurenes soodusravimite välja ostmine Pärnu ja Narva apteekides (üle 13%) ning kõige vähem Viljandi- ja Võrumaal (alla 6%). Soodustusega väljastatud ravimite käive tõusis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 18%. Sealjuures patsiendi poolt tasutud osa vähenes 8% ja haigekassa poolt tasutud osa suurenes 29%.

Haiglaapteekide kogukäive 2018. aasta neljandas kvartalis ulatus 28,9 miljoni euroni, millest ravimite käive moodustas 21,1 miljonit eurot. Haiglaapteekide kvartaalne kogukäive suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,5%, sealhulgas ravimite käive suurenes 3,4% ja muude kaupade käive jäi samale tasemele.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.