Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 3. aprill 2019
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algavad Eesti Arstide Päevad

Eesti arstide liidu president Jaan Sütt
Foto: Terje Lepp
Tänavu toimuvad arstide päevad esimest korda Viljandis, varem on neid korraldatud Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Osalejaid on ligi 500 ja esinejate hulgas on ka välislektorid Soomest, Rootsist, Prantsusmaalt ja Inglismaalt.

Konverentsi avavad kolmapäeval, 3. aprillil kell 10 Eesti arstide liidu president Jaan Sütt ja tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Avasessioonil tutvustatakse tele- ja e-meditsiini võimalusi ning räägitakse ka „kaugjuhitud“ diagnoosimise ja ravi riskidest ja arsti vastutusest. Peateemadeks on eakate inimeste haigused, ülediagnoosimise ohud ja geneetika arstide igapäevapraktikas.

Paralleelsessioonides kõneldakse palliatiivravi olukorrast ja arutletakse tudengiteaduse rolli ning maakonnahaiglate tuleviku üle.

„Meditsiini jõuavad aina uued tehnoloogiad ja digilahendused, avades võimalusi, millest veel mõne aasta eest unistadagi ei osanud,“ ütles dr Jaan Sütt. Ta lisas, et moodsa arstikunsti üks proovikive on patsienti ekraanide vahele mitte ära kaotada ja tunnetada ka piiri, millal edasi uurimine ja ravimine patsiendile enam head ei tee.

Eesti Arstide Päevad on suurim iga-aastane arstide konverents Eestis, mis on toimunud alates 1994. aastast, traditsioon sai alguse aastail 1920–1939 Eesti Arstiseltside Liidu korraldatud Eesti arstidepäevadest.

Konverentsikava leiate siit

 

Täna algavad Eesti Arstide Päevad
Kuula artiklit

Täna algavad Eesti Arstide Päevad

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099