Autor: Aet Trisberg • 17. aprill 2019

Perearstid: õhtuvastuvõtt pole lahendus

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioonilepingus seisab punkt, mis lubab tagada perearstikeskustes vastuvõtu ka õhtustel tundidel ning nädalavahetustel. Perearstide sõnul puudub vajadus õhtuste vastuvõttude järgi ning EMO ülekoormatust sellega ei lahendataks.
Karmen Joller on veendunud, et üksikpraksised ja väiksemad grupipraksised pikemat lahtiolekuaega endale lubada ei suuda.
Foto: Terje Lepp

„Olukorras, kus lihtsate tervisemuredega EMOdesse pöördujate põhimass langeb tööpäevadesse ajavahemikku kell 9-17 ja nii juba mitmendat riigikontrolli auditit (nii 2011 kui ka 2018), ei ole perearstide põua tingimustes mõtet panustada lisavastuvõttude mehitamisse ajal, kui nii EMOdesse kui ka perearstikeskustesse pöördumise huvi on suhteliselt madal,“ rääkis Eesti Perearstide Seltsi juht Le Vallikivi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708