Autor: Aet Trisberg • 18. aprill 2019

Ümarlaud: vähiravi kättesaadavus peaks olema kiirem

Eesti Ravimitootjate Liidu kokku kutsutud ümarlaual arutlesid arstid, haigekassa, sotsiaalministeeriumi, erialaliitude jt organisatsioonide esindajad vähiravi hetkeseisu ning uute onkoloogiliste ravimite kättesaadavuse teemal. Esitletud uuringust selgus, et vähiravi kättesaadavus ja uute ravimite jõudmine patsiendini on Eestis Euroopa madalaimad.
Ümarlaul arutleti vähiravimite patsientideni jõudmise ja vähiravi kättesaadavuse üle laiemalt.

Ümarlaual tutvustati üle-euroopalist vähiravi kättesaadavuse uuringut, mille järgi Eesti näitajad on ELi kehvemate seas. „Eestis, Lätis ja Leedus on uute vähiravimite kättesaadavus Euroopa madalaimate hulgas. Eestis on kättesaadavaks muutunud kuus ravimit, mis on alates 2015. aastast Euroopa Liidu turustusloa saanud. Kokku on aastatel 2015-2017 Euroopa Liidus turule lubatud 31 uut vähiravimit,“ tutvustas IQVIA uuringut „Patients W.A.I.T.” presenteerinud Baltikumi äriarendusjuht Edgaras Narkevičius.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708