Autor: Meditsiiniuudised • 24. aprill 2019

Alkoholismi ravis toimib meeskonnatöö

Alkoholisõltuvuse ravi kestab kaua ja on täis tagasilööke. 70% langeb tagasi esimese aasta jooksul pärast ravi ja kõige riskantsemad on esimesed kolm kuud, kirjutab Tartu Ülikooli Kliinikumi psühhiaatriakliiniku arst-õppejõud psühhiaatria erialal Teelia Rolko.
Mõõduka ja raske alkoholisõltuvusega patsiendid kuuluvad eriarstiabi ehk psühhiaatrite vaatevälja.
Foto: Andras Kralla

WHO poolt määratud madala riski tarvitamise piir ütleb, et nädalas peab olema 3 alkoholivaba päeva ja ülejäänud ajal on madala riski tarvitamise piiriks naistel kuni kaks pokaali ja meestel kuni 2 pudelit õlut. Kuid ka selliseid mainitud koguseid saavad tarvitada vaid terved täiskasvanud, kellel ei ole kaasuvaid psüühika- ega somaatikahäireid. Täiesti karsked peaksid aga olema lapsed, rasedad, vanurid ja kaasuvate psüühika- või somaatiliste haigustega inimesed.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099