Uudised
Ainult tellijale

Kuidas on ELi kuulumine mõjutanud sotsiaalvaldkonda?

Eesti liitumisest Euroopa Liiduga täitus 1. mail 15 aastat. Sotsiaalministeerium pani selle puhul kirja 15 punkti, mida positiivset on Euroopa Liitu kuulumine toonud tervise-, töö- ja sotsiaalvaldkondades.

Foto: Scanpix / PantherMedia

- Euroopa Liiduga liitumise järel on õnnestunud oluliselt vähendada tubakast ja alkoholist tingitud tervisekahjusid. Suitsetamisest loobumist toetavate teenuste arendamise ja karmima regulatsiooni tulemusena (tubakatoodete regulatsioon, reklaamipiirangud, maksumeetmed) on oluliselt vähenenud nii suitsetamine kui ka tubakasuitsuga kokkupuude. Kui 2004. aastal suitsetas tervisekäitumise uuringu kohaselt 32,8% inimest, siis 2018. aastaks oli see number 17,2%. Euroopa Sotsiaalfondi toel on alates 2009. aastast arendatud alkoholi liigtarvitamise varast avastamist ja nõustamist tervishoiu esmatasandil ning 2016. aastast ka kaasaegset kompleksset sõltuvusravi programmi „Kainem ja tervem Eesti“ raames, millest esimese kahe aasta jooksul sai abi ligi 3500 inimest.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708