Autor: Meditsiiniuudised • 2. mai 2019

Kuidas on ELi kuulumine mõjutanud sotsiaalvaldkonda?

Eesti liitumisest Euroopa Liiduga täitus 1. mail 15 aastat. Sotsiaalministeerium pani selle puhul kirja 15 punkti, mida positiivset on Euroopa Liitu kuulumine toonud tervise-, töö- ja sotsiaalvaldkondades.
Foto: Scanpix / PantherMedia

- Euroopa Liiduga liitumise järel on õnnestunud oluliselt vähendada tubakast ja alkoholist tingitud tervisekahjusid. Suitsetamisest loobumist toetavate teenuste arendamise ja karmima regulatsiooni tulemusena (tubakatoodete regulatsioon, reklaamipiirangud, maksumeetmed) on oluliselt vähenenud nii suitsetamine kui ka tubakasuitsuga kokkupuude. Kui 2004. aastal suitsetas tervisekäitumise uuringu kohaselt 32,8% inimest, siis 2018. aastaks oli see number 17,2%. Euroopa Sotsiaalfondi toel on alates 2009. aastast arendatud alkoholi liigtarvitamise varast avastamist ja nõustamist tervishoiu esmatasandil ning 2016. aastast ka kaasaegset kompleksset sõltuvusravi programmi „Kainem ja tervem Eesti“ raames, millest esimese kahe aasta jooksul sai abi ligi 3500 inimest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099