Autor: Meditsiiniuudised • 6. juuni 2019

Doktoritöös kirjeldati kolme haiguse metaboloomi

Aigar Ottas kaitseb juunis väitekirja, kus tegeleti kolme erineva haiguse - psoriaasi, atoopilise dermatiidi ja ateroskleroosi iseloomustamisega kasutades selleks mitmeid erinevaid teaduslikke meetodeid ja statistilist modelleerimist.
Töös leiti psoriaasis ja atoopilises dermatiidis erinevaid markereid.
Foto: Scanpix / Panthermedia

Metaboloomika on teadusharu, mis tegeleb väikese molekulmassiga ainete mõõtmise ja analüüsimisega. Kasutades erinevaid meetodeid on võimalik luua metaboloomne sõrmejälg, mis iseloomustab teatud haigusi või seisundeid. Aigar Ottase väitekiri („Psoriaasi, atoopilise dermatiidi ja ateroskleroosi metaboloomne profileerimine” tegeleb kolme erineva haiguse - psoriaasi, atoopilise dermatiidi ja ateroskleroosi iseloomustamisega kasutades selleks mitmeid erinevaid teaduslikke meetodeid ja statistilist modelleerimist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708