Autor: Meditsiiniuudised • 11. juuni 2019

Regionaalhaigla meedikud koolitasid Antarktikasse suunduva merereisi meeskonda

Täna koolitasid regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse ja kirurgiakliiniku meedikud Antarktikasse suunduva merereisi 15 meeskonnaliiget esmaabi andmises. Osalejad õppisid tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure ja muud, mida võib pikal eemalolekul vaja minna.
Koolitusel oalejad õppisid tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure.
Foto: Andra Prems

Koolitusel värskendati taaselustamise oskusi ja räägiti ekstreemsete ilmastikutingimuste mõjust inimorganismile. Põhjalikumalt oli teemaks ka lokaalsete vigastuste käsitlemine ehk mida teha tömptrauma, termiliste vigastuste või lahtise haava korral. Osalejad õppisid ja harjutasid panema lahast ja tegema ka väiksemaid kirurgilisi protseduure nagu verejooksu sulgemine, haavade õmblemine, abtsesside avamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708