Autor: Viljar Veede • 8. oktoober 2019

Rahustite ja uinutite kasutamismuster on muutunud

Rahustite ja uinutite kasutamises on Eestis toimunud muu maailmaga sarnased trendid, kuid meil on oma eripärad.
Pikaajalisel ravimikasutamisel võib tekkida sõltuvus.
Foto: PantherMedia, Scanpix

Rahustite üldine kasutamine Eestis on ajas isegi natuke vähenenud, nagu ka mujal Euroopas. USAs see määr aga tõuseb, nagu ka opioidide kasutamine. Samas uinutite kasutamine on viimaste kümnendite jooksul Eestis tõusnud, ehkki õnneks viimasel paaril aastal on seegi määr stabiliseerunud. Teiste riikidega võrreldes jääb Eesti ikkagi tahapoole, ka Põhjamaadega võrreldes. Enamus uinuteid kirjutavad välja perearstid ja alla viiendiku psühhiaatrid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099