Autor: Meditsiiniuudised • 19. november 2019

Uuringus on kindlaks tehtud võimalikud kopsuvähi markerid

Mitteväikerakk-kopsuvähiga (NSCLC) patsientide vereproovide ja kasvajakudede uurimise tulemusena on Massachusettsi Üldhaigla (MGH) teadlased välja selgitanud markerid, mis võimaldavad eristada peamisi kopsuvähi alamtüüpe ja määratleda täpselt kopsuvähi staadiumi.
Teadlased tahavad välja töötada vereanalüüsi, mis näitaks kopsuvähi markereid.
Foto: Pixabay

Kontseptsiooni tõenduse katses prognoosisid nad täpselt, kas uuritud vereproovid pärinesid patsientidelt, kelle eluiga oli pärast kopsuvähi operatsiooni lühem või pikem, sealhulgas haiguse varases staadiumis patsientidelt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099