Autor: Aet Trisberg • 22. november 2019

Kliiniliste psühholoogide liigitamine tervishoiutöötajate hulka ei leidnud toetust

Sotsiaalminister teatab vastuses psühholoogide esindajate pöördumisele, et kliiniliste psühholoogide liigitamine tervishoiutöötajate hulka automaatselt kutsealale täiendavaid õigusi ei anna ega pruugi lahendada kutsealaga seotud tänaseid probleeme.
Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul on sisulised väljakutsed rahastatavad teiste meetmetega.
Foto: Andras Kralla

Samas möönis minister, et õigusaktis kasutatav sõnaühend „tervishoiuteenuse osutamisel osalev isik“ ei peegelda kliiniliste psühholoogide töö tegelikku olemust ja väärtust. „Sisulised väljakutsed võivad olla lahendatavad teiste meetmetega,“ teatas sotsiaalminister Tanel Kiik psühholoogidele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099