Meditsiiniuudised  • 2 jaanuar 2020 05:00
Uudised
Ainult tellijale

VIDEO: Üle porise tee ATVga patsiendi juurde

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi, kes on ka suur videohuviline, jäädvustas ühe detsembri alguse koduvisiidi filmile ja patsiendi loal jagas seda sotsiaalmeedias. Tegu on õpetliku ja südamliku 18minutilise filmiga patsiendi kodus, kes muidu oleks pidanud Pärnusse haiglasse abi järele minema.

Foto: Madis Veskimägi

Veskimägi kirjutas: "Detsembri algul kutsuti koduvisiidile vanahärra põiekateetrit vahetama. Probleem selline - tee on väga halb ja patsient ei jõua käia läbi porise teelõigu, tavalise autoga läbi ei saa. Varustuses on ATV ja milles küsimus. Protseduur saigi tehtud. Kuid... aimasin ette midagi tavatut ja nii jäädvustasin nutitelefoniga tegevuse. Kõik see tundus mulle iseäranis armas ja ei saanud teisiti, kui monteerisin kokku järjekordse filmikese. Küsisin luba nii vanapaarilt, kui nende lähedastelt, tegevus on ikka delikaatne ja tungin ehk liiga sügavale teiste ellu. Sarnane õppefilm on tehtud varem, seekord ma püüdsin jutustada midagi muud. Ja loodan, et asjaomased instantsid teevad nii, et üliporine ja põhjatu teelõik saaks korda."

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708