Autor: Meditsiiniuudised • 12. märts 2020

Tartu Ülikooli professor: praeguses olukorras oleks abi telemeditsiinist

COVID-19 viiruse edasise levikuga ja võimalike patsientide arvu kasvuga tekib suurenenud vajadus meditsiinilisteks konsultatsioonideks. Hea võimalus oleks selleks puhuks kasutada telemeditsiini ja videokonsultatsioone, leiab Tartu Ülikooli molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson.

TÜ molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson
Autor: Kristjan Teedema

Tartu Ülikooli professor Pärt Peterson tõdeb, et kuivõrd haigusjuhte võib lähiajal tekkida palju, siis oleks see haiguskahtlusega ja karantiinis olevatele inimestele lihtsaim viis saada arsti hinnang olukorrale.

„Ehk tasuks terviseametil kaaluda ajutise perearsti või pereõe-tasandi videokeskuse loomist, kuhu nakatunud inimesed saaksid pöörduda konsultatsiooniks oma arvutitest, ilma kodust lahkumata,“ soovitas Peterson.

Ta tõi näiteks Haapsalu, kus on perearsti puudusel kasutatud videosilda. „See võiks ka COVID-19 puhul toimida. Väheneks surve polikliinikutele, EMOle, tervise- ja kiirabitöötajatele ning ühtlasi areneksid digi- ja telemeditsiini lahendused Eestis,“ arutles professor.

Telemeditsiini abist praeguse pandeemia olukorras on kirjas ajakirjas New England Journal of Medicine.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708