Autor: Aet Trisberg • 14. märts 2020

Haiglad püstitavad välitingimustesse mobiilseid triaažikabinette

Tartu Ülikooli Kliinikum teatas täna, et tänasest, 14. märtsist on kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna ette seatud mobiilne triaažikabinet, et ennetada COVID-19 viiruse kontrollimatut levikut haiglaruumidesse.

Autor: Shutterstock

„Tekkinud COVID-19 viiruse epidemioloogilises olukorras on oluline kasutada lisameetmeid, et tagada haiglaravil viibivate patsientide ning haigla töötajate kaitse,“ ütles kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juht professor Joel Starkopf. Inimeste mittevajalik liikumine tuleb viia miinimumini ning vältida nende kogunemist riskitsoonidesse, milleks haigla on.

Mobiilse triaaži peavad läbima kõik ise erakorralise meditsiini osakonda pöördujad. Triaažikabinetis võetakse patsiendi anamnees ning selgitatakse edasise ravi vajalikkus. Mobiilses kabinetis töötavad erakorralise meditsiini osakonna töötajad, kes kasutavad kaitseriietust võimaliku COVID-19 viiruse leviku ennetamiseks.

Postimehe andmetel on mobiilsed triaažikabinetid paigaldanud välitingimustesse ka Põhja-Eesti Regionaalhaiga ja Pärnu haigla.

Kuressaare haiglas ooteaeg poolteist ööpäeva

Kuressaare haigla teatas eile hilisõhtul, et koroonaviiruse proovide andmise ooteaeg on Kuressaares ligikaudu 36 tundi. Kõik olemasolevad brigaadid on töös ning proove saab anda iga päev kuni kella 21.00-ni.

Kuressaare haigla teatas kodulehel, et tegi 24 tundi tagasi (seega neljapäeva õhtul) taotluse terviseametile, et vajatakse saarele täiendavat õebrigaadi, kes aitaks koroonaviiruse proove võtta. Eile õhtuse seisuga polnud haiglal veel terviseametilt vastust.

Laupäeva hommikuse seisuga on Eestis koroonaviiruse positiivse proovi andnud 109 inimest. Alates 31. jaanuarist on kokku tehtud 843 COVID-19 testi.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708