Autor: Meditsiiniuudised • 27. märts 2020

Riik loob valveperearstikeskused

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste teatas, et luuakse valveperearstikeskused, tagamaks koroonapatsientide ühtlasem ja riskivabam diagnostika.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiu võrgu juht Heli Paluste.
Autor: mu.ee

Paluste ütles, et värskelt ollakse kokku leppinud valveperearstikeskuste töö põhimõtted, kus vajadusel saab kiiret abi, lisaks on selliste keskuste eesmärk nimistu teenindamise ülevõtmine haigestunud perearstide puhul.

Valveperearstid on tema sõnul toeks nädalavahetustel ja riigipühadel. "Inimeste jaoks jääb pöördumise kohaks 1220 nõuandeliin, kuid sealt suunatakse vajadusel inimene valveperearstikeskusse, kus saab ka testi teha," selgitas Paluste. Samal ajal on avatud ka kõik mobiilsed testimise punktid. Ta lisas, et ravikindlustamatud saavad samuti pöörduda mistahes lähima perearstikeskuse poole, vältimatu abi andmine on laiendatud selliseks. Samal põhjusel võivad pöörduda lähimasse perearstikeskusse teise perearsti patsiendid või päris perearstita patsiendid.

Paluste kinnitas, et keskuste loetelu on pikk, see katab terve Eesti. Seda peab terviseamet ja aktiveerib vastavalt vajadusele. Üks nende keskuste ellukutsumise põhjuseid oligi, et inimene ka nädalavahetustel saaks abi.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708