Meditsiiniuudised  • 27 märts 2020 10:21

Riik loob valveperearstikeskused

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste teatas, et luuakse valveperearstikeskused, tagamaks koroonapatsientide ühtlasem ja riskivabam diagnostika.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiu võrgu juht Heli Paluste.  Foto: mu.ee

Paluste ütles, et värskelt ollakse kokku leppinud valveperearstikeskuste töö põhimõtted, kus vajadusel saab kiiret abi, lisaks on selliste keskuste eesmärk nimistu teenindamise ülevõtmine haigestunud perearstide puhul.

Valveperearstid on tema sõnul toeks nädalavahetustel ja riigipühadel. "Inimeste jaoks jääb pöördumise kohaks 1220 nõuandeliin, kuid sealt suunatakse vajadusel inimene valveperearstikeskusse, kus saab ka testi teha," selgitas Paluste. Samal ajal on avatud ka kõik mobiilsed testimise punktid. Ta lisas, et ravikindlustamatud saavad samuti pöörduda mistahes lähima perearstikeskuse poole, vältimatu abi andmine on laiendatud selliseks. Samal põhjusel võivad pöörduda lähimasse perearstikeskusse teise perearsti patsiendid või päris perearstita patsiendid.

Paluste kinnitas, et keskuste loetelu on pikk, see katab terve Eesti. Seda peab terviseamet ja aktiveerib vastavalt vajadusele. Üks nende keskuste ellukutsumise põhjuseid oligi, et inimene ka nädalavahetustel saaks abi.

Jaga lugu:
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708