Autor: Meditsiiniuudised • 26. oktoober 2020

Soomet raputab hiiglaslik psühhoteraapia patsientide andmete vargus

"Otsimispiirkond on terve maakera suurune," ütles Soome kriminaalpolitsei uurija Marko Leponen eelmisel nädalal ilmsiks tulnud andmevarguse ja väljapressimise kohta, kus kurjategija kätte jõudis kümnete tuhandete psühhoteraapiakeskuse patsientide andmed, kirjutab Talouselämä.
Foto: Shutterstock

Soome internetiruumis avalikustati möödunud nädala kolmapäeval psühhoteraapiakeskuse Vastaamo klientide andmeid. Hiljem andmed eemaldati veebist. Asja uurib Soome kriminaalpolitsei, kelle sõnul on neil käsil mitu uurimisliini, vahendas Äripäev.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708