Autor: Meditsiiniuudised • 16. november 2020

Konkurentsiraport võtab vaatluse alla hambaravi

Ilmunud on Äripäeva hambaravi konkurentsiraport, mis annab täieliku ülevaate valdkonna ettevõtete konkurentsivõimest. Analüüsitud on ettevõtete kõige värskemaid majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread.

Autor: Shutterstock

Eesti Hambaarstide Liidu president Piret Väli ütleb raportis, et erialaliit pole hambaravi hüvitise süsteemiga rahul eelkõige seetõttu, et haigekassa poolt kehtestatud piirihinnad pole kulupõhised. Küsimusi esitas Piret Välile Äripäeva Infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv.

Kuidas koroonapandeemia ja sellest tingitud eriolukord hambaravi ettevõtetele mõjus?

See oli raske aeg nii patsiendtidele kui ka arstidele. Hetkel, kui eriolukord kehtima hakkas ja nakkusolukord aina hullemaks läks, tekkis kiriesti ka õigete isikukaitsevahendite kriis. Alguses pidime neid turult väga kõrge hinnaga soetama, mis sundis meid otsima alternatiivseid lahendusi. Seetõttu korraldas ka EHL ühishanke, et arstidele appi tulla ja isikukaitsevahendeid soodsamalt saada. Suudsime küll katta esmase vajaduse, kuid hind tuli päris kõrge.

Hambaraviettevõtete käekäigu loe lähemalt enam kui 60-leheküljelisest Äripäeva aastaraportist.

KÕIGE OLULISEMAD TEMAD RAPORTIS

* Koroonakriis kasvatas kulusi

* Kolmandatest riikidest pärit teenuseosutajate tung Eesti turule on suur.

* 84% hambaraviettevõtetest said hüvitis

* Koondkäibe kasv on aeglustumas

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708