Autor: Siret Trull • 22. jaanuar 2021

Lapsed jäävad COVID-19 reservuaariks

Vaktsineerimine on see, mis peaks COVID-19 pandeemia murdma, ent kuna lisaks vaktsiinist keeldujatele jäävad immuniseerimata ka lapsed, on populatsiooni osa, kus viirus edasi saab elada, küllalt suur.
Regionaalhaigla ülemarst prof Peep Talving.
Foto: Raul Mee

Praegused andmed näitavad, et COVID-19 vastu loodud vaktsiinid kaitsevad ka erinevate seni tekkinud mutatsioonide vastu, rääkis PERH ülemarst Peep Talving TalTech konverentsil „Terve elu“. Need, kes on vaktsineeritud mRNA vaktsiiniga, võivad küll haigestuda, aga ei jää väga tõsiselt haigeks, kuna vaktsiinide tekitatud antikehad on rikkalikud ja töötavad laialt. „Teatud ogavalgu osa, mis võib olla mutatsioonil, ei ole täpselt see, mille peale antikeha on tehtud, nii et mingi haigestumine võib tekkida, aga vaktsiin annab siiski põhimõttelise kaitse,“ selgitas Talving.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099