Autor: Meditsiiniuudised • 23. veebruar 2021

Itaallased hakkavad tootma COVID-19 vastast antikeharavimit

Itaalia teatas sellel nädalal, et nende valitsus on loonud spetsiaalse fondi SARS-CoV-2 vastaseid monokloonseid antikehi sisaldava ravimi tootmiseks.
Foto: Shutterstock

Tegemist on ühekordselt veeni manustatavate ravimitega, millest võib kasu olla COVID-19 raske kulu kõrge riskiga patsientidel, kel on nakatumisest/sümptomite tekkest möödas vähe aega (uuringutes nt kuni 7 päeva sümptomite tekkest ja 72 h positiivsest testist). See tähendab, et ravimit tuleks manustada enne, kui seisund muutub tõsiseks. Juba haiglaravil ja raskes seisundis patsientidel ravimist kasu ei ole, vahendas ravimiamet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099