Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 15. märts 2021
Kuula artiklit

VAATA: Erikomisjon arutas haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas avalikul istungil haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel.
Riigikogu erikomisjoni esimees Urmas Reinsalu.
Foto: Liis Treimann

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul töötavad haiglad võimete piiril ja vajavad kõige enam juurde personali. „Soovime haiglate juhtidelt teada, millised otsused tuleks veel riigi poolt vastu võtta, et leevendada pingelist olukorda tervishoiusektoris,“ ütles Reinsalu.

„Meil on tekkinud olukord, kus patsientide arv haiglas kasvab iga päev ja terviseamet valmistab ette hädaolukorra kolmandat taset, mis haiglatele tähendab otsesõnu seda, et kõiki patsiente ei saa enam vastu võtta ja tuleb hakata kriitiliselt hindama iga haige seisundit,“ rääkis Reinsalu. „Seis on ülikriitiline ning eeldab erakorralisi meetmeid kriisi lahendamisel.”

Istungile olid kutsutud hädaolukorra meditsiinijuht ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige ja haigla ülemarst Peep Talving, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev, Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler, Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ning riigikontrolör Janar Holm.

Istung muutub järelvaadatavaks Riigikogu YouTube’i kanalil.

VAATA: Erikomisjon arutas haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel
Kuula artiklit

VAATA: Erikomisjon arutas haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099