Autor: Meditsiiniuudised • 19. märts 2021

Enamik Euroopa riike taastab AstraZeneca vaktsiini kasutamise

Pärast Euroopa regulaatori otsust taastas suurem osa Euroopa riike AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamise, kuid mitu Skandinaavia riiki jäi endiselt ettevaatlikuks.
Foto: Shutterstock

AstraZeneca vaktsiini puhul hindas Euroopa Ravimiamet, kas sellel on seost trombide tekkimisega. Neljapäeval teatas järelevalve, et vaktsiin sobib kasutamiseks. Euroopa Ravimiamet kordas varasemat sõnumit, et AstraZeneca koroonavaktsiinist tekkiv kasu koroonaviirusega seotud surmade ja raskete haigusjuhtumite eest kaitsmisel on suurem kui võimalikud riskid. Samas märkis järelevalve, et ajutrombide ja vaktsiinisüstide vahelist seost ei saa lõplikult välistada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099