Autor: Kadi Heinsalu • 22. märts 2021

Seos või müüt: kas MMR vaktsiin kergendab COVID-19 kulgu?

Mitu rahvusvahelist uuringut ja artiklit näitab seost täiskasvanueas tehtud MMR vaktsiini ja COVID-19 kergema kulu vahel. Haigekassa analüüsis Meditsiiniuudiste palvel, kas see seos on Eestis olemas.
MMR vaktsiini pudelike

Esimesi artikleid, mis kirjeldas koroonaviirushaiguse kergemat kulgu tänu MMR vaktsineerimisele, ilmus aasta tagasi kevadel, kui kirjeldati USA alusel USS Rooseveltil 955 madruse seas puhkenud koroonaviiruse lainet. Kõigest vähesed neist põdesid raskelt, sadadest madrustest sattus haiglasse üks ja ka suri üks. Edasi on siin ja seal ilmunud artikleid, mis seda postiivset seost kinnitavad: seos on just mupsiviiruse antikehadega selles kolmikvaktsiinis. Mitu uuringut on veel ka pooleli.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099