Autor: Vassili Novak • 22. juuni 2021

EMOd vajavad järjepidevaid investeeringuid

Erakorralise meditsiini osakondade renoveerimine on pidev protsess, mis on tingitud uute meetodite ja tehnoloogiate lisandumisest. Kulude katmise kõrval peab erakorralise meditsiini rahastus arvestama tulevikuvajadustega ja võimaldama investeeringuid, kirjutab erakorralise meditsiini arst Vassili Novak.
Erakorralise meditsiini arst Vassili Novak.
Foto: Terje Lepp

Erakorralise meditsiini osakondi hakati Eesti haiglate juurde looma aastatuhande vahetusel. Valdavalt hakkasid need paiknema endiste vastuvõtutubade ruumides. Vana ja uue süsteemi põhimõtted patsientide vastu võtmisel olid erinevad. Kui varem registreeriti patsiendid haiglasse ja jaotati vastavalt profiilile kas kirurgia, sisehaiguste vms tubadesse, siis uues süsteemis hakkas patsientide jaotus baseeruma sellel, kui kiireloomuline on juhtum, kui raskes seisus on haige, millised esmased uuringud peaks tegema kohe haige saabudes, kuhu osakonda patsient hospitaliseerida või kas piisab sellest, et anda esmaabi ja suunata kodusele ravile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099