Autor: Meditsiiniuudised • 20. september 2021

Haiglaerandi ravimit võimaldav eelnõu läheb esimesele lugemisele

Riigikogu sotsiaalkomisjon otsustas tänasel istungil saata esimesele lugemisele eelnõu, mis näeb ette võimaluse valmistada ja kasutada haiglas erandkorras uudseid ravimeid ning ühtlustab euroliidus kliiniliste uuringute nõuded.
PERH apteek.
Foto: Raul Mee

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka selgitas, et eelnõuga võetakse Eesti õigusesse üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv, mis näeb ette võimaluse erandkorras valmistada ning kasutada uudset ravimit patsiendipõhiselt eriarsti kutsealasel vastutusel haiglas. Kotka ütles, et müügiloata ja väljaspool kliinilist uuringut valmistatavate uudsete ravimite kasutamine annab võimaluse saada erandkorras kättesaamatut ravi. „Seega puudutab regulatsioon otseselt neid inimesi, kellel on seni ravivõimalused puudunud,“ sõnas Kotka.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099