Autor: Maali-Liina Remmel, peremeditsiini resident • 4. oktoober 2021

Immuunravi kõrvaltoimeid esineb kuni 90% patsientidest

Konverentsil “Bioloogilised- ja sihtmärkravimid” andis onkoloogias kasutatavate immunoloogiliste ravimite kõrvaltoimetest ülevaate Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-resident onkoloogia erialal Sandra Kase.
Immuunravi kõrvaltoimed on sageli seotud nahaga.
Foto: Shutterstock

Immuunravi näidustused ja seda saavate patsientide hulk on kasvamas. Immuunravi hävitab vähirakke patsiendi enda T-rakkude abil ja seega on kõrvaltoimed seotud immuunsüsteemi ning autoimmuunsete reaktsioonidega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099