Autor: Siret Trull • 30. september 2021

Haiglad ootavad rahastuse uuenduskuuri

Eesti haiglates valdavalt kasutuses olev teenuse- ja juhupõhine rahastamine on asendumas raviasutuste profiili ja patsientide vajadustega enam arvestavate lahendustega. Muutuste masinavärk on tasapisi tööle hakanud.
HNRK juhatuse liige Kadri Englas.
Foto: Andras Kralla

Teenusepõhise rahastamise korral, kus raviasutusele makstakse iga üksiku osutatud teenuse eest eraldi, tekib sõltuvus osutatud teenuste hulgast. Seetõttu sobib selline mudel paremini suures mahus erinevaid teenuseid osutavatele haiglatele. Ühe teenuse hinna või mahu probleemid ei avalda kohe majandustegevusele kriitilist mõju. Väiksemate või monoprofiilsete haiglate toimepidevus satub sellistel puhkudel aga ohtu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099