Autor: Meditsiiniuudised • 24. oktoober 2021

Uuringud: COVID-19 vaktsiinid rasedusi ei katkesta

Kaks suuremates meditsiiniajakirjades avaldatud uuringut lisavad tõendeid selle kohta, et COVID-19 vaktsiinid on enne rasedust ja raseduse ajal ohutud.
Arst vaktsineerib rasedat, COVID-19 vaktsiinid rasedusele uuringute järgi ohtu ei kujuta.

Reuters kirjutab, et üks uuring, mis avaldati kolmapäeval ajakirjas The New England Journal of Medicine, jälgis Norras ligi 18 500 rasedat, sealhulgas umbes 4500 raseduse katkemist. Teadlased ei leidnud seost COVID-19 vaktsiinide ja raseduse katkemise ohu vahel esimesel trimestril, olenemata sellest, kas vaktsiinid pärinesid Moderna, Pfizer/BioNTech või AstraZeneca ampullist. Teadlaste arvutuste kohaselt oli raseduse katkemisega naisi vaktsineeritud 9% vähem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099