Autor: Meditsiiniuudised • 26. november 2021

Lõuna-Aafrikas leviv uus COVID-19 variant tekitab muret

Suurbritannia on mures Lõuna-Aafrikas leviva äsja tuvastatud koroonaviiruse variandi B.1.1.529 pärast, mis võib muuta vaktsiinid vähem tõhusaks ja seada ohtu pandeemiaga võitlemisel tehtud jõupingutused.
Lõuna-Aafrikas leviv uus viirusevariant tekitab muret.
Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigi terviseohutuse agentuuri teatel on uuel variandil kaks korda rohkem mutatsioone kui Delta tüvel ja algse viiruse omast väga erinev ogavalk, mis tähendab, et vaktsiinid võivad selle puhul vähem tõhusad olla, kirjutab Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099