Autor: Meditsiiniuudised • 9. detsember 2021

Soomel tuleb beebibuumi tõttu uusi beebipakke varem jagama hakata

Soome sotsiaalkindlustusamet (Kela) tutvustas järgmise aasta beebipaki sisu tavapärasest mõned kuud varem ja hakkab neid ka jagama varem, kuna tänavused pakid hakkavad koroonaaja beebibuumi tõttu otsa saama.
Soomes 2022. aastal jagatava beebipaki sisu.
Foto: KELA

Kui tavaliselt tutvustatakse uut beebipakki kevadtalvel ja neid hakatakse peredele jagama kevadel, eelmise aasta pakkide lõppedes, siis tänavu tuleb sellega varem alustada, kuna Soomes on tänavusel koroona-aastal sündinud varasematest aastatest rohkem lapsi. Soome statistikaameti esialgsetel andmetel oli oktoobri lõpuks Soomes sündinud ligi 42 000 beebit. Eelimisel aastal sündis samal perioodil 39 000 ja aasta jooksul üle 46 000 lapse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099