Autor: Triin Tabur • 13. detsember 2021

Moderna mRNA-l põhinev gripivaktsiin on varases staadiumis paljulubav

Moderna mRNA tehnoloogial põhinev eksperimentaalne hooajalise gripi vaktsiin mRNA-1010 on varases uuringustaadiumis tootnud tugevaid antikehi kõigi nelja gripiviiruse tüve vastu, teatas vaktsiinitootja reedel.
Foto: Shutterstock

Kuigi varases staadiumis uuringu andmed on piiratud, seavad need Moderna ettepoole teistest ravimitootjatest, sealhulgas rivaalist Pfizerist, kes testib ka oma gripivaktsiini, mis põhineb samuti mRNA tehnoloogial, kirjutas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099